Elektrikli El Aleti Çeşitleri Nelerdir?

Bakım, onarım ve tamirat işlerinde kullanılan elektrikli el aletleri işleriniz pratik ve kolay bir şekilde yapmanıza yardımcı olmaktadırlar. Elektrikli el aletleri özel olarak üretilmekte olup profesyonel kullanım haricinde ev işlerinde de bakım ve onarım gibi işlerde oldukça yararlı aletlerdir.

Elektrikli El Aleti Çeşitleri Nelerdir?
1352

Ahşap, metal, alüminyum gibi pek çok malzemelerin işçiliğinde kullanılan elektrikli el aletleri teknolojinin gelişmesiyle de pek çok fonksiyonlara sahiptirler. Elektrikli el aletleri birçok sektörde sıklıkla kullanılmakta olup projelerin kusursuz bir şekilde yapılmasında büyük katkısı bulunmaktadır.elektrikli el aleti çeşitleri

Elektrikli El Aletleri Çeşitleri

Matkap

Delme ve havşa işlemlerinde sıklıkla kullanılan matkaplar elektrikli el aletleri kategorisinde yer almaktadır. Matkaplar delme işlevinin yanı sıra var olan deliğin genişletilmesin de kullanılabilmekte olup darbeli, darbesiz ve tezgâh üstü matkap çeşitleri de bulunmaktadır. Matkap seçimi yapılırken matkabın gücü, devir hızı, delme kapasitesi, delme çapı ve ağırlığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu özellikler matkapların fiyatlarının belirlenmesinde oldukça önemlidir. Düşük ağırlıkta olan matkap işlem esnasında verimliliğini artırırken çeşitli yüzeyleri delebilme yeteneği olan matkapların da kullanım alanları farklılaşmaktadır. Çeşitli yüzeyleri delebilen matkaplar çok amaçlı matkaplar performans açısından da oldukça güzel sonuçlar vermektedir. Ancak evde basit bakım ve onarım işlerinde kullanılacak olan matkaplarda çok da fazla fonksiyonellik aranmasına gerek yoktur.

Freze

Genellikle marangozlar tarafından sıklıkla kullanılan freze makine frezeleme işlerinde kullanılan elektrikli el aleti türüdür. Birçok kesici ağızı bulunan ve kendi ekseni etrafında dönme kabiliyeti olan kesici takımına sahip freze çoğunlukla var olan deliğin ağzını genişletmek amacıyla kullanılmaktadır. Freze seçimi yapılırken devir hızına, derinlik ayarına ve gücüne dikkat edilmesi gerekmektedir. Frezenin hangi işlemler için kullanılacağı da önemli bir detaydır. Profesyonel olarak kullanılan freze aşırı yüklenmeye karşı soruma sistemi bulunmakta ve pek çok farklı işlerde kullanılabilmektedir. Profesyonel freze makinasında toz emme gibi fonksiyonları da bulunduğundan dolayı yapılan işleri daha da kolaylaştırmaktadır.

Kırıcı

Bünyesinde bulunan motor aksamı üzerinden darbeli bir güç uygulayarak ahşap, mermer, beton gibi birçok malzemeleri kırma işlemlerinde sıklıkla kullanılan elektrikli el aletine kırıcı denilmektedir. Kırıcı seçimi yapılırken aletin kırma modülünün hangi malzemeden üretildiği, darbe gücü, giriş gücü ve yük olmadığı zamanki devir hızına dikkat edilmesi gerekir. Kırıcıyı kullanacağınız malzemeye göre seçmeli ve kırıcı modül gücü yeterli miktarda güçlü olmayan makineler kullanırken iş verimini düşüreceği gibi kısa zaman içerisinde de arızalanma olasılığı olduğundan dolayı tercih edilmemelidir.elektrikli el aletleri çeşidi

Dedektör

Özel olarak üretilen algılayıcıları sayesinde metal, gaz ve ısı gibi maddelerin tespit edilmesinde kullanılmakta olan dedektörlerin sabit ve portatif olarak iki türde tasarlanmaktadır. Sabit olan dedektörler duman ya da ısı değerini ölçerek acil destek sistemini çalıştırmak amacıyla kullanılırken portatif olan dedektörler daha çok metal, ahşap ve gaz gibi maddeleri keşfetmek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca nem ve ısı ölçen portatif dedektör türü de bulunmaktadır. Nem ve ısı ölçen dedektörlerin fiyatları aletlerin sinyal kabiliyetini belirleyen devreleri ve kızıl ötesi görünüm gibi ekstra fonksiyonlarına göre değişmektedir. Nem ölçen dedektörler ne kadar profesyonel olursa sonuçları da bir o kadar hatasız olmaktadır. Yapıların sıva, ahşap kaplama ve boya gibi problemlerinin birçoğunun nem kaynaklı olduğundan dolayı nem oranı ölçümlerinin ne kadar önemli olduğu aşikârdır. Doğru nem oranı ile yapı içerisinde hem sağlıklı bir şekilde yaşamayı hem de uzun yıllar boyunca boya gibi kusurları gidermek için oldukça önemlidir.

Basınçlı Yıkama Makinesi

Su ve buharın basınç gücünden yararlanılarak kullanılan basınçlı yıkama makineleri temizleme işlemi için kullanılmaktadır. Yapı temizliğinin yanı sıra araba ve bahçe temizliğini gibi geniş kullanım alanlarına sahiptir.

Projelerinizi gerçekleştirmek için elektrikli el aletleri oldukça çok faydasını göreceksiniz. Günümüzde ev geliştirme projeleri ve inşaat projelerinin başında gelen elektrikli el aletleri iş yükünü azaltan kullanıcılara avantaj sağlayan ürün yelpazesine eşlik etmektedir.

En Sık Kullanılan Elektrikli El Aletleri

  • El Tipi Darbeli Anahtarlar
  • Elektrikli El Tipi Dekupaj Testereler
  • El Tipi Salınımlı Aletler
  • Elektrikli Masa Testeresi
  • Elektrikli Kaydırma Testeresi
  • Elektrikli Matkaplar

 

 

ahşap kesme testeresi

 

El Tipi Darbeli Anahtarlar

Elektrikli el aletlerinden darbeli anahtarlar birkaç farklı stilde gelir. Bazıları kablosuzdur bazıları ise hava ile çalışır. Her iki tip de tork üretir. Kablosuz çeşidi, çalışması için yalnızca bir pil gerektirdiğinden daha uygundur. Bununla birlikte, kablolu darbeli anahtarlar, kablosuz seçeneklere göre güçlü olmasıyla birlikte daha ağır olma eğilimindedir.

767-20 Darbeli Anahtar, bir görevi tamamlamak için ihtiyaç duyduğunuz tork miktarını ayarlayabilmeniz için 4 modlu bir sürüş kontrolüne sahiptir. Bir başka kullanışlı özellik, cıvata gevşetildikten sonra darbeli anahtarı yavaşlatan cıvata çıkarma modudur. Darbeli anahtarın maksimum torku 1,350 ft-lb'dir, bu da somun kırma işi için iyidir. Güçlü bir darbeli anahtar, kaliteli bir hava kompresörü ile eşleştirilmelidir. Elektrikli el aleti darbeli anahtar genellikle arabalara bijon somunları takmak, büyük makinelerden bağlantı elemanlarını çıkarmak ve vidaları sıkmak için kullanılır. Ayrıca, elektrikli el aleti darbeli anahtar herhangi bir alet koleksiyonuna değerli bir ektir. Çok yönlü kullanımı onu en kullanışlı elektrikli el aletlerinden biri yapar. Projeleriniz için hızlı ve verimli bir alet olan darbeli anahtar tam olarak ihtiyacınız olan şey olabilir.

El Tipi Salınımlı Aletler

Elektrikli el aleti olan salınımlı çoklu aletler, son derece çok yönlü oldukları ve çeşitli malzemeleri kesebildikleri için tesisatçının en iyi arkadaşıdır. Bu araçlardan bazıları, plastik, bakır ve galvanizli metal boruları kesmek dâhil olmak üzere birden fazla işleve sahiptir. Kesme Aletleri gibi diğer aletler de metal ve vidaları kesebilir.  Salınımlı bir alet satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey, ne kadar güçlü olduğudur. Daha yüksek derecelendirmeler daha iyi performans anlamına geldiğinden, güç derecesine de dikkat etmelisiniz. Dikkate alınması gereken başka bir şey de, takım kafasının dakikada kaç kez salındığını gösteren salınım hızıdır. Maksimum performans için, 20000 veya 22000 devir/dakika güç derecesine sahip bir aletle ilgilenebilirsiniz.

Elektrikli el tipi salınımlı aletinin türü ne olursa olsun, gereksinimlerinizi karşılayan birini seçtiğinizden emin olmalısınız. Salınımlı birçok amaçlı alet satın alırken, elinizdeki işi halletmek için yeterli güce sahip bir alet aramalısınız. Salınım hızı, eldeki görev için uygun olmalıdır. Ayrıca aletin ağırlığını ve güç özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Elektrikli el tipi salınımlı aletin tutuşu ve kullanışı rahat bir alet seçmelisiniz. Elektrikli el tipi salınımlı aletlerde kesme ve zımparalama aletlerine sahip kombinasyon kiti en iyi seçimdir.

Elektrikli El Tipi Dekupaj Testeresi

Elektrikli el tipi dekupaj testeresi, DIY'ciler tarafından kullanılan en yaygın elektrikli el aletlerinden biridir. Elektrikli el tipi dekupaj testeresi, çeşitli malzemeleri kesmek için kullanılabilir. Ahşap, mdf, plastik veya metal farklı kesme hızları gerektirir. Dekupaj testereleri, dakikada vuruş sayısı (SPM) olarak ölçülür; bu, bıçağın daha yüksek hızlarda daha hızlı salındığı anlamına gelir. Dekupaj testereleri kablolu ve kablosuz modellerde gelir. Elektrikli el tipi dekupaj testereleri düz veya kıvrımlı kesimler de yapabilir ve iki farklı bıçak türü vardır: T şaftlı bıçaklar ve U şaftlı bıçaklar. Bıçağı çıkarmanız gerekmediğinden ilki daha uygundur. Ancak, bıçağı değiştirmek için ayrı bir alet gerekmektedir. Elektrikli el tipi dekupaj testeresi herhangi bir DIY’er için en önemli araçlardandır. Hız aralığı 800 ila 3.000 SPM arasında değişir ve 5 mm kalınlığa kadar ahşabı kesebilir. Dekupaj testereleri ayrıca üç konumlu yörünge kesme ayarına, başparmakla etkinleştirilen açma/kapama anahtarına ve bıçak çıkarma özellikli aletsiz bir tasarıma sahiptir.

Elektrikli el tipi dekupaj testeresi taşınabilir ve yumuşak metal ve ahşap dâhil olmak üzere çeşitli malzemeleri kesebilirler. Ek olarak, bir dekupaj testeresi, alçıpan veya ahşap gibi malzemelerde delikler ve şekiller oluşturabilir. Yeni modellerin çoğu her zamankinden daha hafif ve daha güçlüdürler. Ayrıca, eğrileri kesmek için de harikadırlar. Dekupaj testereleri her türlü proje için mükemmel bir alettir. En iyi kontrol ve doğruluk için yörüngesel pistonlu bir elektrikli el tipi dekupaj testeresi tercih etmelisiniz. Yukarıya doğru eğilerek kullanıcının ahşabı düz pistonlu bir dekupaj testeresinden daha hızlı temizlenmesini sağlar.

Elektrikli Masa Testeresi

İki temel elektrikli masa testeresi kategorisi vardır; evde kullanım, profesyonel kullanım için olanlar. Ev ve profesyonel kullanım için masa testereleri için aynı temel özellikler geçerli olsa da, hepsi aynı değildir. Bazı masa testereleri yalnızca daha küçük ölçekli projeler için uygundur, diğerleri ise daha güçlüdür ve daha büyük ölçekli görevleri gerçekleştirebilir. Doğru masa testeresini satın almanın yanı sıra, diğer özellikleri de kontrol ettiğinizden emin olmalısınız.

Elektrikli masa testeresi, herhangi bir ahşap işleme atölyesindeki en çok yönlü aletlerden biridir. Elektrikli masa testeresi bir asistanın yardımı olmadan ahşabı kolay ve hızlı bir şekilde kesmenizi sağlamaktadır. Elektrikli masa testere bıçağı güçlü bir alet olsa da, onu nasıl doğru şekilde kullanacağınızı bilmek önemlidir. Başarılı bir masa testeresi için bazı ipuçları. İlk olarak, ihtiyacınıza göre düşündüğünüz masa testeresinin yorumlarını okumayı unutmamalısınız. Masa testerelerinin kullanıcı incelemelerini okuyun ve ürünün ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağından emin olmalısınız.

Elektrikli masa testeresinin açma/kapama düğmesi büyük ve kolay erişilebilir olmalıdır ve bileklerinizi zorlamadan ulaşabilmeniz için diz hizasında olmalıdır. Bazı testerelerde, elektrik kesildiğinde testerenin çalışmasını önlemek için manyetik bir anahtar bulunur. Diğerlerinde, yanlışlıkla basılmasını önlemek için anahtar üzerinde koruyucu kanatlar bulunur. Elektrikli masa testeresi satın alırken, maksimum güvenliği sağlamak için ihtiyacınız olan özellikleri göz önünde bulundurmalısınız. Daha büyük kesme işleri için büyük bir tablaya ihtiyacınız varsa, güvenliğiniz için bıçağı dikkate almanız önemlidir. Elektrikli masa testeresinin bilmeniz gereken bir diğer önemli husus ise testerenin hızıdır. Elektrikli masa testeresi çok çeşitli malzemeleri kesebilirken, plastik, PVC veya demirli metalleri kesmek için tasarlanmıştır. Kaliteli ve iyi bir profesyonel elektrikli masa testeresi size uzun yıllar hizmet verir. Profesyonel elektrikli masa testeresi, kalın ve ağır sert ağaçları kesmek için oldukça faydalı olacaktır.

Elektrikli Kaydırma Testeresi

Elektrikli kaydırmalı testere, birçok ağaç işçisi için popüler bir alettir. Elektrikli kaydırma testeresi pedal yardımıyla çalışarak ahşap, metal ya da diğer malzemeler de istenemeyen eğrileri kesmek için kullanılmaktadır. Bıçağının inceliği çok daha hassas ve kolay kesim yapmasını olanak sağlar Elektrikli kaydırma testerelerin çoğu, çalışma alanını aydınlatan esnek bir kol üzerinde bir ışık sunar. Çalışma alanını temiz tutmak için bir toz üfleme memesi bulunmaktadır. Değişken hız desteği, çalışılan malzemelerin yapısına göre kesimler üzerinde daha da hassas kontrol sağlar. nElektrikli kaydırma testeresinin hızını ve doğruluğunu iyi kontrol sağladıklarından, birden fazla yörünge ayarına sahip testere profesyonel işçilik çıkarmak için yeterli olacaktır. Porter-Cable 6 amperlik orbital elektrikli kaydırma testeresi bol miktarda hassasiyet ve güç sunmaktadır.

Elektrikli Matkaplar

Elektrikli matkaplar en fazla esnekliği sağlayan popüler bir alettir. Elektrikli matkaplar hafiftir, taşıması oldukça kolaydır ve birçok proje türü için önemli bir araçtır. Elektrikli matkaplar tahta, beton, mermer, çelik ve ahşap gibi sert malzemelerden geçebilir ve delikler açabilir. Evlerdeki ufak çaplı tamir işlerinde ve profesyonel yapı işlerinde elektrikli matkap fazlasıyla kullanılmaktadır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.