Zımba Tabancaları Nerede Kullanılır?

Zımba makineleri mobilyaların döşenmesi, duvar kaplamalarının yani tekstil duvar kağıtları, yalıtım malzemeleri gibi kaplamaların takılması, folyoların, kağıtların asılması, yumuşak ağaç ve levhaların, taban panelleri, dolapların sunta arka duvarları gibi malzemelerin sabitlenmesinde, evinde içindeki birçok dekorasyon işlerinde kullanılmaktadır.

Zımba Tabancaları Nerede Kullanılır?
214

Evlerimizde, ofislerde çok sık kırtasiye malzemesi kullanma ihtiyacı duyarız. Bu malzemeler arasında olan zımbalar piyasada çok çeşitli boyutlara ve kalitelere sahiptir. Zımba boyutları kullanacağınız evrakların sayısına göre değişmektedir. Genel olarak resmî kurumlarda büyük boy zımbalar için zımba makineleri kullanılmaktadır. Evlerde ve küçük butik ofislerde daha çok küçük boy zımba makinelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu makinelerin kullanımı çok pratiktir. Zımba telini makineyi açarak yerleştiriyorsunuz. Uygulayacağınız evrakların istediğimiz bir kısmından zımbalıyorsunuz. Günümüzde en çok kullanılan bu makineler belirli bir kalite standardına sahiptir. Bu kaliteli makineler sayesinde istediğiniz verimi alabilirsiniz. Kaliteli bir zımba makinesini uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zımba teli aynı şekilde ne kadar kaliteliyse o kadar uzun dönem kullanabilirsiniz.

Zımba makineleri hem ofis çalışanlarının hem de evinde dosyalarla, çıktılarla uğraşanların en büyük yardımcısıdır. Zımba makineleri ve zımba telleri günümüzün en önemli ihtiyaçlarındandır. Teknolojiyle birlikte hazırlanan dosyalar, belgeler bilgisayar ortamında saklansa dahi yine de çıktı olarak dosyalamak kalıcı olacaktır. Bilgisayarlar virüs bulaşması durumunda formatı çöken, hard diski bozulan ve bu durumda verilerin silinmesine neden olan arızalar yaşanabilmektedir. Bu nedenle dosyalama kalıcı ve güvenli geleneksel bir uygulamadır. Alınan dosya çıktılarının dağınık durmaması hem de düzeni sağlamada yardımcı olan aletlerdir. Belgelerin birbirine bağlı bir şekilde tutma işlemine zımbalamak denilmektedir. Bu işlem için U şeklinde zımba telleri kullanılmaktadır.

 

zımba tabancası ne ise yarar

 

Her zımba makinesine uyumlu zımba teli bulunmaktadır. Zımba telleri yapılacak işe göre farklı ölçülerde olabilmektedir. Zımba telleri üzerinde numaralar bulunmaktadır. Genellikle bu numaralar kesme işaretiyle belirtilmiştir. 24/8 mm ölçüsündeki zımba teli 24 mm genişliğinde ve 8 mm yüksekliğine sahip olduğu anlamına gelmektedir. Yani 8 mm derinliğe sahip evrakları bir arada tutabilmektedir.

En İyi Zımba Tabancası Hangisi?

Hilti, Nail , Catpower, Rapid En, Makita en iyi zımba tabancaları markalarıdır. 
 

Zımba Tabancası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Zımba makinesi seçiminde ilk özellik nasıl bir zımba makinesi aradığınıza bağlıdır. Zımba makinesini hangi alanfa kullanacağınız, kağıt parçaları içinse küçük, tadilat ve tamirat işlemleri için elektrikli el aletleri içerisindeki şarjlı ve akülü zımba tabancası çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. 

Zımba makinelerinin açılışı ve zımba telinin makineye takılması genel olarak standart olsa da makine tipine göre farklılık göstermektedir. Zımba makinelerinin genelde alt veya orta taraflarında telin konulduğu özel bir bölüm bulunmaktadır. Bu bölüm bir kilit mekanizmasıyla korunmaktadır. Zımba telinin uç bölümü aşağıya gelecek şekilde zımba telleri yerleştirilmelidir.

Arka bölümde yer alan yaylı kısım ise sıkıştırılır ve kilit mekanizması tekrar aktif hale getirilir. Bu şekilde zımba makineniz hazır hale gelecektir. Ofis timi zımba makinelerinin alt kısmında tel bükücü bir mekanizma yer almaktadır. Bu yüzden kağıtlar bu mekanizmayla telin olduğu bölüm arasında sıkıştırılır. Ancak özellikle fazla miktardaki kağıtları birleştirmek için kullanılan zımba makinelerinde döşeme işlemlerinde kullanılan makinelerde mekanizma yer almaz.

 

zımba tabancası alırken dikkat edilmesi gerekenler

 

Zımba makinesi alırken hangi alanda ve hangi amaçla kullanacağınız önemli bir detaydır. Alacağınız makineye uygun zımba teli seçmelisiniz. Az sayıdaki kâğıt parçalarını zımbalamak için düşük ölçüdeki zımba teli seçilmesi gerekir. Miktarı az kâğıt parçalarını zımbalamak için düşük ölçekteki zımba teli ve zımba makineleri tercih etmelisiniz. Bu makineler küçük ve orta boyda olduklarından portatif bir şekilde her yere taşınabilir, masa üzerinde fazla yer işgal etmezler. Yüksek sayıdaki kağıtları, döşeme ve imalat, dekorasyon için kullanılacak zımba makineleri ucu açık olanlardan tercih etmelisiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.