Sanayide Kullanılan Elektrikli El Aletleri

Bakım, onarım ya da tadilat işlemlerinde kullanılan elektrikli el aletleri işlerinizi daha pratik ve kolay bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olmaktadır. Sanayide kullanılan elektrikli el aletleri özel olarak tasarlanmakta olup profesyonel kullanımların yanı sıra evde de bakım, onarım ve tadilat gibi işlerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sanayide Kullanılan Elektrikli El Aletleri
201

Sanayide Kullanılan Elektrikli El Aleti Çeşitleri

Matkap

Ahşap, metal, tahta ya da alüminyum gibi farklı malzemeler üzerinde delik açmak için kullanılan elektrikli el aletleri grubundadır. Matkaplar çeşitli boyutlara sahip olmakla beraberinde birçok model seçeneği de mevcuttur. Matkabın delik asma işlemini yapabilmesi amacıyla uç kısmına malzemenize uygun ve istenilen delme derinliğine göre farklı ebatlardaki delme aletlerini takarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Matkaplar delme işlemlerini başarıyla yapabilmesi için sıklıkla kullanılmaktadır. Matkapların kullanımı basit ve pratik bir şekilde olmasıyla kişi tarafından kolaylıkla delme işlemi yapılmaktadır. Matkaplar hafif olması sebebiyle ihtiyacınız olan çalışma alanında kolaylıkla çalışabilirsiniz.

Darbeli ve Darbesiz Matkaplar

Sanayi alanı, iş yeri, ofis ve ev gibi birçok alanda kullanım olanağı sağlayan elektrikli el aletleri kategorisinde darbeli ve darbesiz matkaplar da bulunur. Darbeli matkaplar ileri geri hareket özelliğiyle ortaya çıkardığı darbeyle ahşap, beton, mermer ya da çelik gibi materyallerin delme işlerinde kolaylıkla kullanılmaktadır. Darbesiz matkaplar ise darbeli matkaplara göre daha yüksek devreye sahip olmakla birlikte beton ve taş gibi sert materyallerin üzerinde ihtiyaç duyulan boyutlarda delik açmak için kullanılmaktadır.

Elektrikli Testere

Elektrikli testereler odun, sunta, tahta, ahşap, fayans, tuğla, beton ve plastik gibi materyallerin kesim işlerinde sıklıkla kullanılmasıyla birlikte alüminyum, demir veya metal gibi materyallerin kesim işlemlerinde de kullanılmaktadır.

Elektrikli testereler sert materyalleri kolay bir şekilde kesebilmesi için ince ve keskin dişlere sahip bıçağı vardır. Kesim işlemi uygulayacağınız materyalin türüne uygun olarak elektrikli testere seçmelisiniz. Ayrıca elektrikli testerelerle materyal üzerinde isteğe bağlı düz veya eğri kesimler yapabilirsiniz. Yüksek kesim kabiliyetine sahip elektrikli testereleri sanayi, atölye, şantiye gibi çalışma alanlarında işlerinizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Elektrikli testerelerin kullanımı ise rahat ve kolay olması sebebiyle herhangi bir eğitime ihtiyaç duyulmamaktadır.elektrikli testere

Freze

Marangozlar tarafından sıkça kullanılan freze makine frezeleme işlemlerinde kullanılmakta olup elektrikli el aletleri türleri arasında yer almaktadır. Pek çok kesici ağızı bulunan ve kendi ekseni etrafında dönme kabiliyetine sahip kesici takımları bulunmaktadır. Freze genellikle materyal yüzeyinde var olan delik ağızının genişlemesi için kullanılmaktadır.

Freze seçerken; devir hızı, derinlik ayarı ve kesim gücü gibi özelliklere dikkat edilmelidir. Frezenin hangi işlemlerde kullanılacağı da oldukça önemlidir. Profesyonel olarak kullanılan freze aleti aşırı yüklenmeye karşın koruma sistemi mevcut olup birçok farklı işlemlerde de kullanılmaktadır. Profesyonel freze aletinde toz emme fonksiyonu da bulunması sebebiyle işlem esnasında çalışma konforu sunmaktadır.

Akülü Vidalama Makinesi

Vidaları hızlı ve kolay bir şekilde sıkmaya ve gevşetmenize yaramakta olup sanayide kullanılan elektrikli el aletleri grubundadır. Akülü vidalama makinesi şarj edilerek kullanılmakta ve bataryası dolu olduğu sürece elektrik olmasa dahi uzun süre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Akülü vidalama makinesinin kullanımı ise kolay ve pratik olup sanayi, atölye, işyeri ve ev gibi birçok alanda kullanılan çok amaçlı elektrikli el aletleri olarak her çeşit bakım, onarım ve tadilat işlerini hızlı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olmaktadır.elektrikli testere modelleri nelerdir

Dekupaj Testeresi

Ahşap, metal, plastik veya paslanmaz çelik materyallerin kesim işlerinde kullanılan elektrikli el aletleri arasındadır. Dekupaj testereleri materyal yüzeyinde düz, kıvrımlı ve ihtiyaca göre kesimler yapabilme olanağı sağlamaktadır. Marangoz işlemlerinde sık kullanılan dekupaj testereleri ahşap materyallerin işlenmesinde ve hassas kesimlerde oldukça başarılıdır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.