Raf Montajı ve Boyama

Duvara monte raflar, zemin alanından tasarruf etmek için duvara takılabilir veya hareketli bir ayaklı raf oluşturmak için tekerlekli tekerlekler eklenebilir.

Raf Montajı ve Boyama
138

Bu raflar genellikle daha küçüktür ve raf muhafazaları kadar ağırlığı destekleyemez.
 
Açık çerçeveli rafların kenarları veya kapakları yoktur ve genellikle hava akışını kontrol etmesi veya güvenlik sağlaması gerekmeyen uygulamalar için kullanılır. Kablo yönetimi için kolay erişim ve açık alan sağlayan yüksek yoğunluklu kablolara sahip ekipmanlar için idealdirler.
 
Raf açıları (L stili ve U stili), braket bağlantıları, merkez dikmeleri, raf kılavuzları, trafo rayları ve kavrama şeritleri içeren muhafaza rafı montaj ekipmanı, ağ uygulamaları için açık rafların tam olarak özelleştirilmesine ve inşasına olanak tanır.
 

Raf Montajı Nasıl Olmalıdır?

 
Raf donanımını (raylar olarak da bilinir) rafın kendisine sabitlemek için çeşitli yöntemler uygulanmıştır. İki ana raf tipi vardır. Solda görülen yuvarlak delikli raflar, özel tipte bir raf donanımı gerektirir. Çok daha yaygın olanı, raf somunlarının kullanılmasını gerektiren kare delikli raflardır. Raf somunları, donanımı yerinde tutmak için dübel görevi görür. Bazı sunucu üreticileri, çoğu kare delikli rafa uyan ve raf somunlarının kullanılmasını gerektirmeyen özel raf donanımı oluşturmuştur. Dell'in “rapidrail” sistemi benim çok aşina olduğum bir sistemdir. Tipik olarak, sistemi satın aldığınızda hangi raylı sistemi istediğiniz seçeneğine sahip olursunuz.
 
Raf somunlarının takılması, özel bir aletle kolaylaştırılmıştır. Ben buna “raf aracı” diyorum ama eminim başka bir adı daha vardır. Raf somunu, iç kenar klipsi yerinde olacak şekilde delikten geçirilir. Alet deliğe sokulur, dış klipsi tutar ve ardından kancayı kendinize doğru çekersiniz. Bu, dış klipsi deliğin önüne çekerek somunu yerine sabitler.
 

Raf Montajı Yaparken Neye Dikkat Edilmelidir?

 
Bir obje rafı kurarken, ayrıntılı olarak planladığınızdan emin olun. Göz önünde bulundurmanız gereken faktörler, diğerlerinin yanı sıra, kullanacağınız ekipmanın türü, ekipman için gereken alan ve yerine düzgün bir şekilde sabitlenebilmesidir. Ekipmanınızla uyumluluğu en üst düzeye çıkarmak için araştırmanızı yapmanız ve mümkün olan en iyi rafları bulmanız önemlidir. Sunucu rafı kurulumuna yardımcı olan çeşitli ipuçları ve püf noktaları için aşağıdaki bölümlere bakın.
 

Raf Tasarımı Nasıl Yapılır?

 
Bir raf oluşturmak söz konusu olduğunda raf tasarımı önemli bir faktördür. Her tasarım, farklı boyut ve ekipman türleri için uygundur. Mevcut raf tasarımlarından bazıları şunlardır:
 
Duvara monte raflar . Yerden tasarruf sağlayan ve diğer raf türleri için çok küçük alanlara sığan duvarlara takılacak şekilde tasarlanmıştır. Genellikle yerde duran raflardan daha küçüktürler ve çok fazla ağırlığı destekleyemezler.
Kapalı raflar . Çıkarılabilir arka ve ön kapıları ve yan panelleri ve ayarlanabilir dikey montaj rayları vardır. Daha ağır ve daha sıcak ekipman için idealdirler ve paneller kilitlenebildiği için daha fazla güvenlik sunarlar.
Açık çerçeve rafları . Bunlar, montaj raylı, kapısız veya yan panelsiz açık çerçevelerdir. Hava akışı kontrolüne veya yüksek güvenliğe ihtiyaç olmadığında uygundurlar. Açık kasa raflar, rahat erişimleri ve kablo yönetimi için çok sayıda açık alan nedeniyle ağ kablolaması için de iyidir.
 

Raf Boyutu Nasıl Olmalıdır?

 
Raf boyutunun sunucu/ekipman ile uyumlu olması gerekir. Kullanmak istediğiniz ekipmanın ve rafın boyutlarını kontrol edin, sıkı oturmadığından ve aygıtın her tarafında yaklaşık bir inçlik boşluk olduğundan emin olun. Rafın monte edilebilir genişliğini, derinliğini ve yüksekliğini kontrol edin.
 
Raflar genellikle raf birimlerinden oluşur. Bir raf ünitesi (1U), 1,75" (44,45 mm) dikey alandır, genellikle üç raf deliği alanıdır. Bir raf satın alırken göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalardan biri, ekipmanınızın ihtiyaç duyduğu raf ünitesi sayısıdır.
 
Genellikle tam boyutlu bir raf 42U'dur, yani 19" ekipman tutar. Ancak, yatay kablo yönetimi veya gelecekteki genişletmeler için fazladan alan bırakmak her zaman iyi bir fikirdir. Genişlik genellikle EIA-310'a göre standartlaştırılır. -E standardı. Ekipman derinliği en çok değişiklik gösterir, bu nedenle raylar ve raflar genellikle ayarlanabilir derinliğe sahiptir. Bir rafın standart derinliği 42" civarındadır.
 
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.