İnşaat ve İş Güvenliği

İnşaat ve iş güvenliği malzemelerin güvenli bir şekilde depolanmasını ve taşınmasını sağlayan personellerin iş güvenliği ve sağlığını ön planda tutan alanlara eşlik etmektedir. İnşaat ve iş güvenliğinde, malzemelerin taşınması, malzemelerin kaldırılması, taşınması, depolanması ve elden çıkarılması gibi bir dizi faaliyeti içerir.

İnşaat ve İş Güvenliği
249

İnşaat malzemelerinin uygun şekilde depolanması ve taşınması, çalışanların ve çevrenin güvenliği için çok önemlidir. Atık malzemelerin uygun şekilde bertaraf edilmesi de gereklidir. İnşaat ve iş güvenliği alanlarında korunması gereken ve tehlike arz eden meslek gruplarının başında makina, elektrik ve elektronik, inşaat ve yapı, mimari gibi alanlar gelir. Yüksek gerilim ve voltaj hattı, bina yapımı ve yıkım aşamaları gibi alanlarında inşşat ve iş güvenliği ekipmanlarının önemi gün geçtikçe artmaktadır.

Doğru güvenlik donanımını giyin.

Çeşitli inşaat işleri son derece tehlikelidir ve kişisel koruyucu ekipmanlar çalışanları işyeri tehlikelerinden koruyabilir. KKD veya Kişisel Koruyucu Ekipman, eldivenler, kulak tıkaçları ve yüz maskelerini içerir. Yüksekte çalışırken KKD kullanmak ciddi yaralanmaları ve hatta ölümleri önlemeye yardımcı olabilir. 

Akciğerlerinizi koruyun. 

Toza, dumana ve boyaya maruz kalmak solunum problemlerine neden olabilir. İşçilerin akciğerlerini korumak için uygun solunum koruması şarttır. Bu güvenlik tertibatı, çalışanların toksik maddelere, toza, dumana ve boya spreyine maruz kalmaya karşı korunmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, işyeri kazalarının önlenmesine de yardımcı olabilir ve üretkenliği artırabilir. Sonuç olarak, işçiler, yaptıkları işin türü ne olursa olsun, her zaman koruyucu giysiler giymelidir.

 Görünürlüğü yüksek giysiler kullanın. 

Görünürlüğü yüksek giysiler giymek, inşaat ve iş güvenliği alanlarında diğer çalışanların sizi görebilmesini sağlar. Çalışanların şantiyelerde yüksek görünürlüklü yelekler ve diğer güvenlik kıyafetleri giymeleri özellikle önemlidir. Son olarak, koruyucu ayakkabılar, solunum koruması ve emniyet kemerleri giymelidirler. Bu öğeler şantiyelerde temel güvenlik ekipmanlarıdır. Bu nedenle, kendinizi korumaya hazır olun! Bir sonraki inşaat projenize başladığınızda, bu ipuçlarını aklınızda tutmayı unutmayın. Yaptığına şükredeceksin.

Koruyucu giysiler, inşaat işçileri için bir diğer önemli güvenlik ekipmanıdır. Düzgün takılan KKD, kullanıcıyı tehlikeli maddelere maruz kalmaya karşı korur ve takılıp düşmeyi önleyebilir. Ayrıca bol giysiler hareketli parçalara takılarak düşmeye neden olabilir. Çoğu şantiyede işçilerin kafalarının düşmesini önlemek için baretler gerekir. Bu baretleri kullanmadan önce her zaman giyilebilirliğini kontrol edin. Asla yıpranmış ve hasar görmüş bir baret kullanmayın.

Güvenlik önlemleri OSHA yönetmeliklerine uygun olmalıdır. Şantiyeniz kurallara ve düzenlemelere uygun değilse, önemli bir para cezası ödeyebilirsiniz. Ayrıca, kamu güvenliği de önemlidir. Ayrıca tahliye tatbikatları yapmalı ve gerekli tüm inşaat güvenliği uygulamalarını uyguladığınızdan emin olmalısınız. IoT sensörleri, düşmeleri tespit etmek ve güvenlik personelini uyarmak için kullanışlıdır. Şantiyelerde güvenlik önemlidir, bu nedenle bir sonraki projenize başlamadan önce bu ipuçlarını göz önünde bulundurun.

Güvenlik gözlükleri inşaat işçileri için olmazsa olmazlardandır. Bu gözlükler gözlerinizi zararlı nesnelerden korur. Tam yüz siperleri de önemlidir ve yüzünüzü de koruyabilir. Güvenlik gözlükleri inşaat işçileri için de önemli bir güvenlik önlemidir. Malzemeleri tutarken veya metal saplamaları keserken kesilmelere karşı koruma sağlarlar. Yüksek görünürlüklü gömlekler olarak da bilinen güvenlik yeleklerini de unutmayın. Bu giyim eşyaları ayrıca çalışanların karanlıkta görülmesine yardımcı olur ve başkalarının onları fark etmesini kolaylaştırır.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.